Persondatapolitik og oplysninger om cookies

Hos webtextshop I/S forstår og respekterer vi vigtigheden af dit privatliv på internettet. Derfor vil vi ikke afsløre information om dig til tredjepart, medmindre det er nødvendigt for at færdiggøre de transaktioner, der er nødvendige i forbindelse med din henvendelse. Vi sælger eller videregiver ikke dit navn, din adresse, e‑mailadresse, kreditkortoplysninger eller personlige data til nogen anden tredjepart uden din forudgående tilladelse.

Webtextshop.dk ejes og udgives af:

Webtextshop I/S
Præstemarksvej 20
4653 Karise
Tlf.: 29 72 55 73
Mail: info@webtextshop.dk

Hvilke oplysninger registrerer vi om dit besøg

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i brugerundersøgelser, bruger vores online-værktøjer eller køber tjenesteydelser eller produkter hos os via vores hjemmeside, indsamler og behandler vi en række personlige oplysninger om dig.

Det drejer sig typisk om:

  • En unik bruger-id, der identificerer dig ved kommende besøg på siden
  • Tekniske oplysninger om den enhed, du har set siden på
  • IP-adressen på den enhed, du har læst siden fra
  • Din geografiske placering, da du besøgte vores side
  • Hvilke sider, du har besøgt på hjemmesiden
  • Din e‑mail, dit telefonnummer og dit navn, hvis du udfylder en formular
  • Dine betalingsoplysninger og adresse i forbindelse med køb fra hjemmesiden

Sikkerhed – så trygge er dine oplysninger hos os

Vi anvender en række tekniske og organisatoriske tiltag, der sikrer dig imod, at dine oplysninger bliver overgivet til tredjemand. Kun firmaets ejere har adgang til dine oplysninger, og kun hvis det er relevant for deres arbejde. F.eks. fordi de skal behandle din henvendelse til os.

Samtidig gør vi alt for at forebygge, at dine data på ulovlig vis bliver offentliggjort, eller kommer til uvedkommendes kendskab. Vi anvender kun underleverandører, der lever op til persondataforordningen, og hvor vi kan finde og validere, at de har en persondatapolitik, der lever op til alle persondatalovens krav.

Samtidig videresælger vi heller ikke dine personlige oplysninger til hverken samarbejdspartnere eller tredjemand. Kun hvis det er nødvendig for f.eks. at fuldføre og levere en bestilling til dig, overgiver vi data om f.eks. dit navn og din adresse til den samarbejdspartner, der skal udføre bestillingen eller leverancen af denne.

Det sikrer dig mod misbrug af dine personlige oplysninger, og garanterer, at vi behandler dine personlige informationer forsvarligt efter alle gældende lovgivninger og regler på området.

Hvad bruger vi dine oplysninger til?

Formålet med at gemme dine oplysninger, afhænger helt af, hvorvidt du:

  • Blot har besøgt hjemmesiden – Her anvendes oplysningerne til at identificere dig, følge din færden på siden og forbedre din brugeroplevelse med siden. Disse oplysninger gemmes hos vores samarbejdspartner Google Analytics.
  • Har tilmeldt dig vores nyhedsbrev – Her gemmes din e‑mailadresse og dit navn, så vi kan sende personliggjorte e‑mails til dig. Vi anvender MailPoet til at udsende vores nyhedsbreve, som er en integreret del af vores CMS-system, der hostes hos UnoEuro.
  • Har udfyldt vores kontaktformular – Her gemmes navn, e‑mail og telefonnummer, så vi kan kontakte dig, og ved hvem vi skal spørge efter. Vi gemmer dine personlige oplysninger i vores CRM-system (HubSpot), samt i vores mailsystem, der hostes hos Microsoft. Begge er samarbejdspartnere, der overholder persondatalovgivningen.
  • Brugt en af vores online tjenester – Her gemmes din IP-adresse, og de oplysninger du har indtastet enten i vores egne systemer eller hostet hos en samarbejdspartner med en persondatapolitik, der lever om til persondatalovgivningen.
  • Har købt ydelser eller produkter af os på hjemmesiden – Her gemmes kortoplysninger, information om dit køb, samt alle angivne kontaktinformationer, herunder navn, adresse og telefonnummer i vores ERP-system. Desuden registreres den IP-adresse, du befandt dig på ved bestillingen. Disse hostes udelukkende af samarbejdspartnere, der overholder persondataforordningen, herunder vores betalingskortformidler Bambora.

Sådan behandler vi dine personlige oplysninger

På vores hjemmeside tilbyder vi forskellige tjenester, der forudsætter, at du indtaster bestemte personlige oplysninger i en webformular (som f.eks. din adresse, telefonnummer, e‑mailadresse).

Disse oplysninger bliver behandlet fortroligt i overensstemmelse med lov om behandling af personoplysninger, og Datatilsynets anbefalede retningslinjer samt vores generelle forretningsbetingelser.

Oplysningerne bliver udelukkende benyttet til at imødekomme dine henvendelser og forespørgsler og yde den bedste service til dig som kunde og forbruger. Vi beder dig ikke om flere oplysninger, end vi har brug for, og videresælger, eller indhenter ikke data på vegne af andre.

Enhver form for håndtering af dine personoplysninger er beskyttet ved lov. Det gælder bl.a. indsamling, registrering, brug, videregivelse, blokering og sletning.

Vores anvendelse af cookies

Når du besøger vores hjemmeside, indsamler vi oplysninger om din brug af siden. Samtidig gemmer vi en cookie på den enhed, du har brugt til at se hjemmesiden på. Cookien anvender vi til at tilpasse, hvilket indhold du får vist. Vi bruger den også til at registrere, hvilke sider du har besøgt på vores hjemmeside. Desuden anvender vi cookies fra en række af vores samarbejdspartnere som f.eks. Google Analytics, HubSpot og Facebook.

Hvis du ikke ønsker, at vi skal registrere disse oplysninger, kan du slette de pågældende cookies ved hjælp af dit browserprogram. Fremgangsmåden afhænger af, hvilket browserprogram du anvender på den enhed, du læser hjemmesiden på. Få en gennemgang af, hvordan du sletter cookies i dit browserprogram her.

I det følgende kan du læse mere om hvad cookies er, samt hvilke informationer vi indsamler, hvad der er formålet med dem, og hvilke samarbejdspartnere der har adgang til eller gemmer oplysningerne.

Hvad er cookies?

En cookie er en lille tekstfil, som gemmes på den enhed, du bruger til at læse vores hjemmeside med. Filen indeholder ingen eksekverbar programkode, hvorfor cookies ikke kan indeholde hverken virus, ransomware eller anden skadelig software.

Cookien hjælper med

  • at give en entydig identifikation af din enhed
  • gemme de indstillinger, du har valgt på vores hjemmeside

og gør det muligt at

  • indsamle statistiske informationer om dit besøg
  • målrette annoncer fra os til dig på egne og andres hjemmesider

Hvad sker der, hvis du blokerer eller sletter vores cookies?

Blokerer du for, eller sletter du vores cookies efter et besøg på vores hjemmeside, kan du opleve, at vores hjemmeside ikke fungerer korrekt mere, ligesom der kan være indhold, du ikke længere har adgang til.

Til gengæld undgår du at få vist annoncer for os på f.eks. sociale medier, Google og andre hjemmesider, der bruger Googles annoncenetværk. Desværre betyder det også, at de annoncer, der så vises på disse hjemmesider, bliver mindre relevante i forhold til dine interesser.

Hvilke cookies anvender webtextshop.dk?

Hos Webtextshop I/S anvender vi en eller flere cookies fra en række forskellige samarbejdspartnere til f.eks. at registrere hvilke sider, du besøger på hjemmesiden, ligesom Facebook‑, LinkedIn og Instagram-cookies eller pixels identificerer din brugerprofil på de respektive netværk, så du nemt kan dele vores indhold på din egen profil på de sociale medier, og så netværkene efterfølgende kan målrette annoncer fra os til dig.

Hvis du skriver en kommentar på vores websted, kan du vælge at gemme dit navn, e‑mailadresse og websted i cookies. Disse er til din bekvemmeligehed, så du ikke skal udfylde dine oplysninger igen, når du skriver endnu en kommentar. Disse cookies vil holde i et år.

Hvis du har en konto, og du logger ind på dette websted, vil vi opsætte en midlertidig cookie for at afgøre om din browser accpeterer cookies. Denne cookie indeholder ikke nogen personlige data og fjernes, når du lukker browseren.

Når du logger ind, vil vi opsætte en række cookies og gemme din logininformation og dine valg af skærmvisning. Login cookies holder i to dage, og skærmvalg cookies holder i et år. Hvis du vælger “Husk mig”, vil dit login holde i to uger. Hvis du logger ud af din konto, vil logincookierne forsvinde.

Hvis du redigerer eller udgiver en artikel, vil en yderligere cookie blive gemt i din browser. Denne cookie indeholder ikke nogen personlige data, og opgiver simpelthen indlægsID på den artikel, du lige har redigeret. Den udløber efter 1 dag.

Endelig anvender vores chat-funktion fra Tideo Chat enrække cookies til at registrere, om det er første gang, du besøger os, eller du har været her før. Det har betydning for, hvilke automatiske meddelelser med f.eks. gode tilbud på vores tjenesteydelser, som Tideo Chat viser dig ved gentagende besøg.

Et besøg på vores hjemmeside betyder, at der lægges en eller flere cookies fra disse samarbejdspartnere på din enhed:

  • Google Analytics – besøgsstatistik med registrering af hvilke sider på hjemmesiden, du besøger
  • Google AdWords – entydig identifikation af dig til brug ved retargeting-annoncering med AdWords
  • Facebook – identifikation af din brugerprofil på Facebook i forbindelse med deling af indhold, samt til brug ved retargeting-annoncering
  • Instagram – identifikation af din brugerprofil på Instagram i forbindelse med deling af indhold, samt til brug ved retargeting-annoncering
  • Instagram – identifikation af din brugerprofil på LinkedIn i forbindelse med deling af indhold, samt til brug ved retargeting-annoncering
  • Tideo – identifikation af dig som bruger. Bestemmer hvilke automatiske meddelelser, du modtager via chat-funktionen

Derudover anvender vores Content Management System forskellige cookies til at holde styr på dit besøg og dine valg på vores hjemmeside.

Indlejret indhold fra andre websteder

Artikler på dette websted kan indeholde indlejret indhold (f.eks. videoer, billeder, artikler osv.). Indlejret indhold fra andre websteder opfører sig på nøjagtig samme måde, som hvis den besøgende har besøgt det andet websted.

Disse websteder indsamler måske data om dig, bruger cookies, indlejrer ekstra tredjeparts sporing, og overvåger din interaktion med dette indlejrede indhold, heriblandt at spore din interaktion med indlejret indhold, hvis du har en konto og en logget ind på det websted.

Hvor længe gemmer vi dine oplysninger?

Vi opbevarer ikke dine oplysninger længere, end det er tilladt i henhold til lovgivningen på området. Så snart oplysningerne ikke er relevante for os længere, eller er ved at overskride tidsbegrænsningen for opbevaring, bliver de pågældende personlige oplysninger om dig slettet fra vores systemer.

Hvor længe oplysningerne gemmes, afhænger af, hvad det er for en type oplysninger, og hvorvidt vi fortsat har brug for dem. Vi har derfor ikke mulighed for at angive nogen generel tidsramme for, hvor længe vi gemmer dine forskellige personlige oplysninger.

Tidligere kunders data slettes 5 år efter kundeforholdets ophør, dog ikke før eventuelle verserende sager og/eller formueretslige krav er afsluttede eller forældede.

Kontaktoplysninger på dataansvarlig

Den dataansvarlige på webtextshop.dk er Webtextshop I/S

Som EU-borger har du ret til at gøre indsigelse mod registreringen af dine personlige oplysninger. Du har også ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi opbevarer om dig. Hvis du mener, at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet.

I nogle tilfælde har vi også pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det. Det kan f.eks. være, hvis dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi skulle bruge dem til. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen.

Vi samarbejder herudover med en række andre virksomheder, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysninger på vores vegne, og må ikke bruge dem til egne formål. Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilsvarende beskyttelse.

Retten til indsigt og rettelse

Ønsker du at anmode om indsigt i, gøre indsigelse imod, få rettet eller slettet dine personlige oplysninger i vores egne og de tredjepartssystemer vi anvender til at opbevare dine data i, skal du kontakte:

Webtextshop I/S
Att.: Benny Christen Grandahl
Præstemarksvej 20
4653 Karise
Tlf.: 29 72 55 73
Mail: info@webtextshop.dk

Klage

Ønsker du at klage over vores opbevaring af dine personlige informationer, kan dette foregå ved henvendelse til Datatilsynet.

Du kan læse mere om dine klagemuligheder som borger her.

Vil du klage på vegne af et firma, kan du læse mere om firmaers klagemuligheder her.

Du finder blanketter og formularer til anmeldelser her.